Ето ни отново, приятели. Вчера, 23-ти април, във Фолклорен център Чавдар открихме инициативата „Месец на книгата в община Чавдар“ и магията на словото ни зарази необратимо. Получи се страхотно събитие благодарение на Вас – всички присъстващи.

Обявихме и двата конкурса в рамките на инициативата, за които ще ви разкажем след малко. Децата от театралния кръжок към основното училище в Чавдар ни разсмяха здраво с хумора на Елин Пелин.

Веднага след тях клубът по творческо писане към гимназията в Челопеч направи сериозна заявка за дългосрочно присъствие на литературната сцена с интересни и много разнообразни по стил и тематика текстове.

Накрая се потопихме в чувствената лирика на поетесата Недялка Бързакова и различните измерения на любовта. А невероятната презентация за вълшебството на книгите, поднесена толкова атрактивно от г-жа Мария Цачева – родител и наш съмишленик и партньор в инициативата, пося у децата семената на познанието, които със сигурност ще покълнат. Това се видя веднага след края на събитието 😊

Обявихме и двата конкурса – без възрастови, жанрови и други ограничения:

  • Първият е за свободен писмен текст на тема „Моята любима книга и защо…“.
  • Вторият е за най-атрактивна книга – ръчно изработена с произволни материали, авторски или други текстове и илюстрации и т.н.

Форматът и в двата конкурса е абсолютно свободен. Участниците следва да изпратят или донесат своите произведения във Фолклорен център Чавдар до 18:00 ч. на 14.05.2019 г., като желаещите да представят устно своите текстове в първия конкурс следва да заявят това при подаването. Представянето за участниците в първия конкурс, ако има желаещи да презентират своите текстове и да отговарят на въпроси, ще бъде на следващия ден – 15.05.2019 г., от 16:30 ч. във фолклорния център.


Благодарим на всички гости и участници в откриването! Благодарим и на медиите, които присъстваха на събитието – вестниците „Регион“ и „Камбана“, и „Средногорие Медия“. Продължаваме напред 😊, а програмата я знаете…

Защото през този месец Чавдар е книга и от всички нас зависи как ще завърши първото й издание – финалът е отворен 😊